Olle Versteegpanorama 1000x300Alie Kuper - Fish Eye muurschildering PortugalAlie Kuper - Flamingo bij Fuseta PortugalIna Bloemendal header04Alie Kuper - Alcacer do Sal PortugalIna Bloemendal header03Alie Kuper - Cleopatra in Lagos PortugalAlie Kuper - Castelo de Vide PortugalIna Bloemendal header01Ina Bloemendal header02Alie Kuper - Zonsondergang bij Estrela PortugalTruus Banner -Royden Rabinowitch FF 1000x300 1

Workshop Macrofotografie

Macrofotografie is het fotograferen van kleine elementen op een vierkante centimeter en is een uitdaging! En levert, mits goed uitgevoerd, schitterende resultaten op.

Maandag 4 februari 2019: introductie avond in de Zuider-Marke.
Met een boeiende spreker en fotograaf van het extreem kleine namelijk Arno van Zon uit Heemstede. Hij gaf ons een fantastische kijk in de wereld die microfotografie heet.
Met een geweldige toewijding liet hij zien hoe hij insecten op een schitterende manier fotografeert. Met veel geduld om de kleine beestjes op te zetten en in de juiste pose te laten zitten om ze daarna fotograferen.
Arno vroeg geen vergoeding voor deze avond. Met de vrijwillige bijdrage van onze leden en een bijdrage van de vereniging kon een bedrag 317 euro’s worden overgemaakt aan het kankerfonds. Saillant detail: 4 februari was Wereld kankerdag.
Deze boeiende en geweldige avond werd door 36 leden bezocht en onze leden genoten en hebben er van veel opgestoken.

 

Doe dag 23 februari 2019.

Voor de doe dag macrofotografie zijn we de grens over gestoken. In Emsburen aan de A32 in Duitsland ligt het grote kassen- en show complex van Ems-flower.  De kassen bevatten een groentetuin, een vlindertuin en verschillende soorten planten (o.a. cactussen), bloemen en dieren (o.a. stokstaartaapjes). Kortom een geweldige plek voor macrofotografie. We verzamelden ons op de carpoolplek aan de A37 bij Zwartemeer en vertrokken vandaar met 17 leden richting Emsflower. Om 10 uur werden we gastvrij ontvangen met caffee mit kuchen. Waarna men zich kon uitleven op het thema macrofotografie. Het was een zonnige dag waardoor de lichtomstandigheden in de kassen optimaal waren. Het was nog een uitdaging om de levenslustige vlinders voor de lens te krijgen. Om 13.15 uur werd de Macro Doe Dag afgesloten met een samenkomst in het restaurant in de tuin. We kunnen terug kijken op een geweldige, geslaagde dag.

Bespreking 11 maart 2019, opkomst 21 leden, locatie de Valkenhof

De ingestuurde foto’s waren door Aize gemaild naar Arno van Zon. Arno beoordeelde de foto’s, voorzag ze van commentaar en maakte een top drie. Boeiend om de opmerkingen

Eerst echter werden de 18 foto’s (zonder commentaar van Arno) in kleine groepjes besproken. Daarna werd gekozen welke foto wij als leden de mooiste vonden. Boeiend om erna de foto’s met het commentaar van Arno te zien. Maar we zaten best wel op een lijn met Arno. 

Last but not least:      en de winnaars zijn…………………

Johanna Moesker, van harte gefeliciteerd met de vakjuryprijs

     
   

Ina Bloemendal, door de aanwezigen uitgeroepen tot winnaar!

   
   

 Het projectteam bestond uit Aize Schipper, Jantje Grooten, Karin Bazuin en Lammert kl. Talens  Iedereen bedankt!!