08 1000x30007 1000x30009 1000x30002 1000x30005 1000x30003 1000x30006 1000x30001 1000x30004 1000x300

Verslag Fotowalk Stadskanaal 20 mei 2017

Marco en Ina hadden voor zaterdag 20 mei de 2e editie van de Fotowalk uitgezet in het mooie lintdorp Stadskanaal.

Om 10 uur kwamen we bijeen bij lunchcafé Mokka’s waar het gelijk een verwennerij was met koffie/thee en allerlei heerlijke zoete en hartige lekkernijen. Nadat iedereen wat was bij gekletst en de magen gevuld, deden Ina en Marco een welkomstwoord, waarbij Bep IJsselstijn als nieuw lid werd verwelkomd. Rond 11.00 uur vertrok de groep van ca. 20 enthousiaste FotoFunners richting het Busstation om aan onze eerste opdracht van de fotowalk te beginnen.

Voorafgaand aan de opdrachten kregen we een inleidend verhaaltje/info over de locatie van onze goed geïnformeerde “gidsen”

 
 
  Foto van één van de leden  

   

Opdracht 1: bij het busstation - Naast elkaar

Opdracht 2: Gandhi plein - spiegeling

   

Opdracht 3: Europalaan/Navolaan – Je voeten en/of schaduw

   

Opdracht 4: Op de markt - Een onbekende

   

Opdracht 5: Bij de Eurobrug – Detail

Vanwege een “vermist” persoon uit onze groep hadden we het geluk op de juiste tijd op de juiste plek te zijn toen de brug open ging en we zodoende het genoegen hadden om de mooie tekst van Ede Staal op de brug met eigen ogen en camera te aanschouwen. Bedankt H ….. ;-) !!!

Deze nieuwe Eurobrug met een eigentijdse uitstraling, die sinds mei 2012 in gebruik is genomen, kwam ter vervanging van een oude versleten brug zonder bovenbouw. Als de brug zich opent, vormt het contragewicht een precies passend sluitstuk in de ronde sparing van de betonnen hoofdconstructie. Bij het passeren van een schip wordt de poort naar de binnenstad gesloten. Het wachten voor de geopende brug wordt veraangenaamd door het verschijnen van een gedicht van Ede Staal. [bron; Frans Beune]

De brug en omgeving vond ik persoonlijk het meest interessante onderdeel van deze fotowalk en gezien de uiteenlopende poses die de FotoFun fotografen aannamen denk ik dat deze mening door meerderen wordt gedeeld.

  • De spugende “Krinkie Speier” kreeg dan ook volop aandacht
 
 

Voor de volgende opdracht gingen we naar een mooi oud park, die onlangs een opknapbeurt had gekregen. Dit park is aangelegd in de jaren ’30 en ontworpen volgens de Engelse landschapstuinen. Het sfeervolle park wordt vaak gebruikt als locatie voor Trouwfoto’s zodat onze opdracht niet moeilijk te raden is…..

   

Opdracht 6: Park – Speed Wedding Photoshoot
Deze opdracht leverde hilarische taferelen op en sommige leden waren zeer creatief in het bedenken en uitbeelden van een romantisch plaatje.

Middelste foto gemaakt door Dina Wilms 

   

Opdracht 7: Bij de sluizen – Verschil/Contrast

Na ca. 3 uur onderweg begonnen de magen inmiddels wat te knorren. Gelukkig nog slechts één opdracht te gaan, alvorens wij ons naar het gezellige lunchcafé konden begeven.

   

Opdracht 8: 160 graden draaien

Het resultaat als je nagenoeg achteraan staat

   

En dan tijd voor een heerlijk broodje en wat drinken bij Mokka’s aan de Beneluxlaan, waar het echt zeer goed toeven is !!

   

Met dank aan Marco, Ina en alle aanwezige FotoFunners voor deze zeer
geslaagde, gezellige Fotowalk !
Ik heb er enorm van genoten om “Stadsknoal” eens van een andere kant te bekijken en ook het zonnetje liet zich van zijn beste kant zien die dag.
Voor herhaling vatbaar !

   

In Stadsknoal en omstreken zeggen ze:

   
   

Truus van Klinken