Alie Kuper - Flamingo bij Fuseta PortugalOlle Versteegpanorama 1000x300Alie Kuper - Fish Eye muurschildering PortugalIna Bloemendal header03Ina Bloemendal header04Ina Bloemendal header01Alie Kuper - Cleopatra in Lagos PortugalAlie Kuper - Zonsondergang bij Estrela PortugalAlie Kuper - Alcacer do Sal PortugalTruus Banner -Royden Rabinowitch FF 1000x300 1Alie Kuper - Castelo de Vide PortugalIna Bloemendal header02

Verslag Photowalk

Zondag 11 september was het zover, de Photowalk georganiseerd door Fotofun Emmen. Om vier uur verzamelden we bij de Brasserie. Aangezien niet iedereen gerekend had op een groots onthaal door de shantykoren, duurde het eventjes voordat iedereen er was. Maar toen konden we dan ook echt van start met koffie en gebak!

Daarna loodsten Sandra en Ina ons met veel enthousiasme door Emmen, waarbij er steeds een kort historisch verhaal werd verteld en daarna de foto-opdracht volgde. We startten in de oude dierentuin, waarbij we de opdracht kregen een foto te maken die verval uitbeeldde en, niet onbelangrijk, daarna weer binnen een kwartier ter plekke te zijn. Dat was een mooie uitdaging! Iedereen ging vlot aan de slag en was ook weer binnen de gestelde tijd ter plekke. Zelf viel het me enorm mee hoe snel je dan toch allerlei beelden ziet, die je voor het thema kan gebruiken. Een aantal foto’s die ik gemaakt heb treffen jullie onderstaand aan.

Opdracht verval

 

Daarna gingen we richting het kantongerecht.

De opdracht was om een detail in beeld te brengen.

    

We vervolgden ons pad richting de Zonneweg. Hier lagen zogenaamde “Stolpersteine”, gedenktekens op het trottoir voor een huis waar Joodse mensen woonden die door de nazi’s gedeporteerd en vermoord zijn. De stenen heten zo, omdat je er met je hoofd en je hart over struikelt en je moet buigen om de tekst te kunnen lezen.

Hier kregen we de opdracht een foto te maken met het onderwerp historie.

     

Daarna gingen we richting de Oostermarke met opnieuw een opdracht vormen en lijnen bij het beeld "Lost in Wonder" en vanwaar we onze wandeling vervolgden richting het bos achter het ziekenhuis. Hier kregen we de opdracht een foto te maken met als onderwerp kleur, materiaal en natuur.

 

Na nog een laatste opdracht bij het hunebed, togen we naar Groothuis. Hier hebben we met z’n allen heerlijk van de toren met een diversiteit aan gerechtjes genoten en gezellig nagekletst. Voor de liefhebbers was er daarna nog de mogelijkheid een eindopdracht te doen en daarna een afzakkertje in de Brasserie.

Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat het een zeer geslaagde middag en avond was en het zeker voor herhaling vatbaar is. Sandra en Ina, jullie heel erg bedankt voor de uitstekende organisatie en voorbereiding!!

Hartelijke groet,
Elsbeth Dijk