Ina Bloemendal header02Ina Bloemendal header01Alie Kuper - Alcacer do Sal PortugalOlle Versteegpanorama 1000x300Alie Kuper - Zonsondergang bij Estrela PortugalAlie Kuper - Castelo de Vide PortugalAlie Kuper - Fish Eye muurschildering PortugalIna Bloemendal header04Truus Banner -Royden Rabinowitch FF 1000x300 1Alie Kuper - Cleopatra in Lagos PortugalAlie Kuper - Flamingo bij Fuseta PortugalIna Bloemendal header03

Verslag Workshop Bokeh

Na de zeer goed bezochte introductieavond Bokeh op 9 februari was het 20 februari tijd om de geleerde techniek in de praktijk te brengen. Dit gebeurde in een zaal in de Valkenhof.

Helaas regende het die middag. Alle aanwezigen bleven binnen om met elkaar de bokeh foto’s te maken. Er waren verschillende attributen aanwezig en ook waren er verschillende lichtslingers en ander lichtbronnen aanwezig. Dit allemaal om het Bokeh effect te vergroten. 


Veel leden waren thuis al aan het knutselen geslagen en hadden een bokeh kit gemaakt met daarbij prachtige figuurtjes. Kijk voor het maken van een bokeh kit op de site van Laura Vink (www.vinkacamedy.nl).
Omdat iedereen binnen bleef, was de ruimte waarin we konden fotograferen bijna te klein. Maar dat gaf ook de mogelijkheid om elkaar te helpen en te adviseren om het bokeh effect zo goed mogelijk op de foto te krijgen.
Ook voor de inwendige mens was gezorgd: koffie, thee en een lekkere koek ontbraken niet.

Na deze leerzame middag was er 7 maart ‘s avonds, weer in de Valkenhof, de mogelijkheid om de gemaakte bokeh foto’s met elkaar te bespreken.

Een kleine 20 enthousiaste fotografen waren op deze avond af gekomen.
Veel foto’s zijn de revue gepasseerd. De beamer liet ons deze keer niet in de steek. Met behulp van de beamer kon iedereen de foto’s goed bekijken en van commentaar voorzien. De maker van de foto gaf uitleg, hoe en waar en met welke instellingen van de camera de foto was gemaakt. Met de opgedane kennis en door veel te doen lukt het me nu om bokeh foto’s te maken. 

Het waren leerzame bijeenkomsten!

Aize Schipper