Alie Kuper - Cleopatra in Lagos PortugalIna Bloemendal header01Alie Kuper - Fish Eye muurschildering PortugalIna Bloemendal header03Ina Bloemendal header04Olle Versteegpanorama 1000x300Alie Kuper - Castelo de Vide PortugalIna Bloemendal header02Alie Kuper - Zonsondergang bij Estrela PortugalAlie Kuper - Alcacer do Sal PortugalAlie Kuper - Flamingo bij Fuseta PortugalTruus Banner -Royden Rabinowitch FF 1000x300 1

Verslag Workshop Giethoorn/Maritiem

Op 20 september zijn we met een groep FotoFunners naar een scheepswerf in Giethoorn geweest. Daarnaast was er tijd voor een rondvaart. Voor de thuisblijvers was de opdracht maritiem. Op de bespreekavond van 7 oktober werden de mooiste gemaakte foto's besproken. Roelie en Dina waren de uitverkorenen om hierover verslag te doen.

Verslag Roelie Regts

Omdat ik wist niet aanwezig te kunnen zijn tijdens de workshop in Giethoorn, heb ik onze vakantie in Ameland benut voor de opdracht Maritiem. De zee, de haven, de veerboot voorhanden, maar uiteindelijk toch deze fotoserie gemaakt in het Maritiem museum in Hollum. Het zijn detail foto's van touwen op en aan de oude reddingboten van Ameland.
Het heldere blauw en wit én het doorleefde hout, metaal en touw probeerde ik hiermee te vangen in de lens.
Het "kijken met een opdracht", gaf me veel plezier tijdens het bezoek aan dit museum.

2015-10/trossen-los-1.jpg

2015-10/trossen-los-2.jpg

2015-10/trossen-los.jpg

Verslag Dina  Wilms

Het onderwerp van de workshop op 20 september was Maritiem, met als thema detail. Hiervoor gingen wij naar Punterwerf Wildeboer in Giethoorn. Het is een kleine werkplaats waar punters gemaakt worden. Iedereen die weleens in Giethoorn is geweest kent de smalle, houten boten wel.

Na een kop koffie/thee en verse cake gingen we aan het fotograferen. Er kon gefotografeerd worden in de werkplaats en rondom het erf. Daar lagen verschillende boten in het water.

Omdat het zondag was werd er in de werkplaats niet gewerkt. Maar er bleef nog voldoende over om te foto’s van te maken. Schepen in aanbouw, diverse materialen en gereedschappen. Ik vond het binnen fotograferen lastig, omdat het er vrij donker was.

‘s Middags gingen we vanaf de werf met een rondvaartboot door het buitengebied van Giethoorn. Omdat de ramen naar buiten opengeslagen konden worden konden zo ook foto’s gemaaktworden van o.a.voorbij varende boten, mooie luchten, windmolens en nieuwsgierige koeien en schapen in de weilanden.

Ik vond het een  erg gezellige dag.

2015-10/Maritiem.jpg

Mijn foto is gemaakt bij boten in het water achter de werf. Het dikke touw lag rondom de boot. Met het witte touw lag de boot vast aan de steiger. Ik heb scherp gesteld op de knoop.

Hierbij nog wat technische gegevens:

Mijn camera is een spiegelreflexcamera Canon EOS 550D. Ik heb de camera ingesteld op AV, f 5.6 en ISO 400. De witbalans stond op bewolkt.

Deze foto heb ik gekozen voor de bespreekavond omdat het koord mooi door de foto loopt en de knoop goed scherp is.